سلام به همگی! امروز میخوایم یه چرخی تو دنیای پردازندههای لپتاپ بزنیم و یه نگاهی به یه مدل قدیمی اما خیلی کار راهانداز بندازیم: Intel Core i7-5600U. این پردازنده که مال نسل پنجم پردازندههای Core اینتل (همون Broadwell خودمون) هست، یه زمانی تو لپتاپهای ظریف و سبک، خیلی محبوب بود. دلیلش هم خیلی ساده بود: مصرف برق کم و در عین حال، کارایی خوب. اگه دوست دارید بیشتر در مورد این پردازنده بدونید، با بررسی پردازنده ی i7 5600u من همراه باشید.
مشخصات فنی i7-5600U:
- خانواده: نسل پنجم Intel Core (Broadwell)
- هستهها: ۲ تا
- رشتهها: ۴ تا (با تکنولوژی Hyper-Threading، انگار ۴ نفر دارن با هم کار میکنن!)
- سرعت پایه: ۲.۶۰ گیگاهرتز
- سرعت توربو (وقتی حسابی بهش فشار میاد): ۳.۲۰ گیگاهرتز
- حافظه کش: ۴ مگابایت (یه جور حافظهی خیلی سریع برای دسترسی به اطلاعات مهم)
- مصرف برق (خیلی کم!): ۱۵ وات (حتی میتونه کمتر هم بشه!)
- گرافیک آنبورد (همون گرافیکی که داخل خود پردازنده هست): Intel HD Graphics 5500
- فناوری ساخت: ۱۴ نانومتر (هرچی این عدد کمتر باشه، بهتره!)
معماری Broadwell: یه جهش کوچیک اما مهم:
i7-5600U بر پایهی معماری Broadwell ساخته شده. این معماری نسبت به نسل قبلی خودش (Haswell)، یه سری بهبودهای خوب تو مصرف انرژی و عملکرد داشت. یعنی لپتاپهایی که از این پردازنده استفاده میکردن، هم باتری بیشتری نگه میداشتن و هم کمتر داغ میکردن.
کارایی تو زندگی واقعی:
با اینکه فقط ۲ هسته داره، i7-5600U به لطف فناوری Hyper-Threading، میتونه ۴ تا کار رو همزمان انجام بده. یعنی برای کارهای روزمره مثل وبگردی، کار با نرمافزارهای آفیس، دیدن فیلم و حتی یه کم ادیت عکس، کاملاً کافیه. سرعت توربوی ۳.۲۰ گیگاهرتز هم کمک میکنه تا وقتی به قدرت بیشتری نیاز دارید، پردازنده کم نیاره.
گرافیک آنبورد: خوبه برای کارهای معمولی:
گرافیک Intel HD Graphics 5500 برای کارهای روزمره و تماشای فیلم با کیفیت بالا (حتی 4K) مناسبه. اما اگه گیمر حرفهای هستید و دنبال اجرای بازیهای سنگین و جدیدید، باید بگم که این گرافیک زیاد به دردتون نمیخوره. البته بازیهای قدیمیتر و سبکتر رو میتونه با تنظیمات پایین اجرا کنه.
مصرف برق پایین: یه برگ برندهی بزرگ:
یکی از بزرگترین مزایای i7-5600U، مصرف برق خیلی پایینشه. با TDP فقط ۱۵ وات (که حتی میتونه به ۷.۵ وات هم برسه)، این پردازنده برای لپتاپهای باریک و سبک و همینطور دستگاههایی که عمر باتری براشون خیلی مهمه، یه انتخاب عالی بود.
خوبیها و بدیهای i7-5600U (یه جمعبندی سریع):
خوبیها:
- مصرف برق خیلی کم (عالی برای لپتاپهای قابل حمل)
- کارایی خوب برای کارهای روزمره
- مناسب برای لپتاپهای ظریف و سبک
- پشتیبانی از تکنولوژیهای مختلف اینتل
بدیها:
- تعداد هستههای کمتر نسبت به پردازندههای قویتر
- گرافیک آنبورد ضعیف برای بازیهای سنگین
- دیگه تولید نمیشه (یه مدل قدیمی محسوب میشه)
این پردازنده به درد کی میخوره؟
i7-5600U برای کسایی که دنبال یه لپتاپ سبک و خوشدست با باتری قوی برای کارهای روزمره، وبگردی، دیدن فیلم و یه کم ادیت عکس و فیلم هستن، یه گزینهی خیلی خوبه. همینطور اگه به یه لپتاپ برای کارهای اداری و دانشجویی نیاز دارید، این پردازنده هنوزم میتونه نیازتون رو برطرف کنه.
حرف آخر:
Intel Core i7-5600U یه پردازندهی کممصرف و کارآمد از نسل Broadwell بود که یه زمانی تو لپتاپهای باریک و سبک خیلی پرطرفدار بود. با اینکه دیگه تولید نمیشه، هنوزم برای یه سری کارها میتونه انتخاب مناسبی باشه. فقط یادتون باشه که نباید ازش انتظار عملکردی در حد پردازندههای جدید رو داشته باشید. از این که با بررسی 5600u همراه ما بودید مچکریم.