سلام به همراهان و خوانندگان مجله ی خبری مستر مگ. امروز اینجا هستیم که تفاوت ساعت ایران و عراق را به شما نشان دهیم و همچنین در مورد دلیل این تفاوت بیشتر بدانیم. پس با ما همراه باشید.
تفاوت ساعت ایران و عراق چقدر است؟
دو کشور ایران و عراق که همسایه ی یکدیگر به حساب می آیند ، به دلیل قرارگیری مکان های زیارتی در هر دو کشور ، مقصد سفر زائران زیادی از طرف یکدیگر هستند. به همین دلیل برای یک مسافر ، ممکن است این سوال پیش بیاید که فاصله ی زمانی بین این دو کشور چقدر است؟
با توجه به محاسبات انجام گرفته توسط متخصصان و بررسی ناحیه های زمانی ، فاصله ی زمانی بین ایران و عراق 30 دقیقه ( نیم ساعت ) است. به طوری که اگر ساعت در ایران 12:00 باشد ، در همان لحظه ساعت در کشور عراق 11:30 می باشد. به این معنی که ساعت ایران 0.5 ساعت از عراق جلو تر می باشد.
اما به نظر شما چرا این فاصله ی زمانی وجود دارد؟ آیا به خاطر فاصله ی دو کشور است یا مربوط به شکل گرد زمین و چرخش آن نسبت به خورشید است؟ در ادامه بیشتر در مورد این موضوع صحبت می کنیم و به جواب این سوال می رسیم.
چرا فاصله ی زمانی وجود دارد؟
تقسیم بندی زمانی توسط چیزی به نام منطقه ی زمانی صورت می گیرد. این مناطق زمانی توسط قاچ های 15 درجه ای گفته می شوند که از یک قطب به دیگر قطب کشیده می شوند. تعداد آنها 24 عدد است و هر بخش میان آنها یک زمان مشخص دارد. البته که به دلیل های بین المللی ، این خطوط بین مرزهای بین المملی کشور ها کشیده شده است و فاصله ی بین آنها دقیقاً 15 درجه نیست.
این مورد باعث شده است که تعداد این خطوط بیشتر از 24 عدد باشد و فاصله ی هر منطقه ی زمانی به جای یک ساعت ، به 30 الی 40 دقیقه تغییر پیدا بکند. دلیل وجود این مناطق زمانی ، چرخش زمین است. به دلیل اینکه خورشید قادر به تابیدن به تمام نقاط زمین به طور همزمان نیست ، این تقسیم بندی زمانی انجام شده است تا چرخش روز و شب و همچنین زمان منطقی هر مکان حفظ شود.
البته که زمان همیشه به همین اندازه سازماندهی شده نبوده است. می توان گفت تا حدود 100 سال پیش ، هر شهر و استان ممکن بود برای خودشان یک زمان مخصوص داشته باشند. که البته این اتفاق با تغییر در روش محاسبه ی زمان و اتفاق نظر کشور ها بر این مورد تغییر پیدا کرد.
جمع بندی
وجود فاصله ی زمانی بین کشورهای مختلف ، طی سالهای اخیر باعث شده است که محاسبه ی زمان در مناطق مختلف آسان تر باشد. دیگر این مورد که هر شهر کوچک زمان مخصوص خودشان را داشته باشند ، برای دیگران مشکلی ایجاد نمی کند. این روش سازماندهی شده ی محاسبه ی زمان برای اولین بار میان آمریکا و کانادا در سال 1883 اتفاق افتاد و پس از آن شروع به همه گیری کرد.
اگر به این شکل مقالات علاقه مند هستید و می خواهید دانش خود در مورد دنیای پیرامون را افزایش دهید ، میتوانید با کلیک روی این عناوین ، مقالات مربوط به تفاوت ستاره ی نوترونی با سیاه چاله و تفاوت المپیک با پارا المپیک را در مجله ی خبری مستر مگ مطالعه کنید.