بیشک نخستین ویژگی موتورولا Edge 40 که نظر هر کاربری را به خود جلب میکند، ظاهر بسیار زیبای آن است. طراحی دلربای اج ۴۰، این گوشی را از انبوه میانردههای بازار متمایز میسازد. بدنهای از جنس چرم مصنوعی دارد، این بافت چرمی در بدنهی مدلهای مشکی و قرمز هم دیده میشود.همراه ما باشید با بررسی موتورولا 40 edge
نگاه کلی به مشخصات edge 40
نوع پردازنده – CPU :
Mediatek Dimensity 8020 (6 نانومتری)
فرکانس پردازنده مرکزی :
4 هسته 2.6 گیگاهرتزی Cortex-A78 و 4 هسته 2.0 گیگاهرتزی Cortex-A55
تعداد هسته پردازشگر :
هشت هسته
پردازنده گرافیکی – GPU :
Mali-G77 MC9
تعداد سیم کارت :
دو سیم کارت (نانوسیم، همزمان فعال)
کیفیت دوربین :
دو گانه 50 مگاپیکسل + 13 مگاپیکسل
سیستم عامل :
Android 13 – این نسخه برای زمانی است که این گوشی معرفی شده است و ممکن است در هنگام خرید شما، آپدیت جدید تری برای آن آمده باشد و به اندروید ورژن بالاتر ارتقا پیدا کند.
ابعاد/ وزن :
158.4x72x7.6 میلی متر/ 167 گرم
ساختار بدنه :
جلو شیشه، پشت پلاستیکی یا چرم مصنوعی، فریم آلومینیومی
حافظه داخلی :
256 گیگابایت
حافظه RAM :
8 گیگابایت
امکان افزایش حافظه/ نوع کارت حافظه :
ندارد
نوع حافظه :
UFS 3.1
نوع صفحه نمایش :
P-OLED
سایز صفحه نمایش :
6.55 اینچ
تعداد رنگ/ رزولوشن :
2400×1080 پیکسل
میزان روشنایی صفحه نمایش :
1200 نیت حداکثر
درصد نسبت صفحه نمایش به بدنه :
90.8%
نسبت صفحه نمایش :
20:9
تراکم پیکسل :
حدود 402 پیکسل بر اینچ
نرخ تازه سازی :
144 هرتز
ویژگی های مهم صفحه نمایش :
پشتیبانی از HDR10+
دوربین پشت :
دو گانه 50 مگاپیکسل + 13 مگاپیکسل
مشخصات دوربین واید :
50 مگاپیکسل، 1/1.55 اینچ سایز سنسور، 1.0 میکرومتر سایز پیکسل، فوکوس خودکار چند محوره با تشخیص فاز، لزرش گیر اپتیکال تصویر، f/1.4
مشخصات دوربین اولتراواید :
13 مگاپیکسل، لنز با پوشش 120 درجه، 1.12 میکرومتر سایز پیکسل، فوکوس خودکار چند محوره با تشخیص فاز، f/2.2
فیلمبرداری دوربین پشت :
4K با سرعت 30 فریم بر ثانیه، 1080p با سرعت 30،60 و 120 فریم بر ثانیه، 720p با سرعت 960 فریم بر ثانیه، لرزشگیر الکترونیکی – ژیروسکوپ، HDR10
فلاش :
دارد
دوربین جلو :
32 مگاپیکسل
مشخصات دوربین واید جلو :
32 مگاپیکسل، 0.7 میکرومتر سایز پیکسل، f/2.4
فیلمبرداری دوربین جلو :
4K با سرعت 30 فریم بر ثانیه، 1080p با سرعت 30 و 120 فریم بر ثانیه
سایر ویژگی های مهم دوربین :
HDR
شبکه اینترنت :
5G
شبکه های مخابراتی قابل پشتیبانی :
GSM /HSPA /LTE /5G
پورت USB/ ورژن و نوع :
دارد/ USB Type-C 2.0
امکان شارژ از طریق USB :
دارد
بلوتوث/ ورژن و ویژگی :
دارد/ ورژن 5.2، همراه با A2DP، LE
جک 3.5 میلی متری صدا :
ندارد
شبکه Wi-Fi (وایرلس)/ ورژن :
Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6e، سه بانده، Wi-Fi Direct
امکان Wi-Fi Hotspot :
دارد
NFC :
دارد
موقعیت نما GPS/ ویژگی ها :
GPS ،GLONASS ،GALILEO ،BDS
نوع اسپیکر :
استریو
سنسورها :
حسگر اثر انگشت (زیر صفحه نمایش اپتیکال)، شتاب سنج، ژیروسکوپ، سنسور مجاورت، قطب نما
مقاومت در برابر آب و گرد و غبار/ درجه گواهینامه :
مقاوم در برابر نفوذ آب تا عمق 1.5 متر به مدت 30 دقیقه و گرد و غبار، IP68
رادیو :
ندارد
ضد آب :
هست
باتری :
دارد
ظرفیت باتری :
ظرفیت 4400 میلی آمپر ساعت
نوع باتری/ قابل تعویض توسط کاربر :
لیتیوم پلیمری/ خیر
قابلیت شارژ سریع :
پشتیبانی از شارژ سریع 68 وات
شارژ بی سیم :
پشتیبانی شارژ بی سیم 15 وات
برررسی طراحی edge 40
در پنل پشتی خبری از شیشه و پلاستیک نیست بلکه چرم استفاده شده است. به لطف همین تصمیم، با گوشی خوشدستی روبرو هستیم که پنل پشتی آن اثر انگشت را جذب نمیکند. در ضمن نباید گواهی IP68 را از قلم بیندازیم که این یعنی با گوشی کاملا ضدآب روبرو هستیم.بدین مفهوم که اج ۴۰ میتواند بهمدت ۳۰ دقیقه در عمق ۱٫۵ متری آب دوام بیاورد.
فریم گوشی آلومینیومی است و همین موضوع هم کیفیت ساخت آن را افزایش داده است. در فریم گوشی خبری از جک هدفون نیست و با وجود اینکه در بخش پایینی فقط یک جایگاه برای اسپیکر وجود دارد.
وزن ۱۷۱ گرمی، ضخامت ۷٫۶ میلیمتری و خمیدگی کنارههای بدنه، اج ۴۰ را به یکی از خوشدستترین گوشیهای حال حاضر بازار است.
نسبت صفحهنمایش به بدنه در موتورولا اج ۴۰ به حدود ۹۱ درصد میرسد.
در رنگ آبی از پلاستیک در ساخت پنل پشتی استفاده شده اما در رنگ های مشکی و سبز از چرم مصنوعی استفاده شده که یه تسکچر و جنس دون دون مانندی داره و میتواند یه حس جذابی رو موقع استفاده منتقل کند.
موتورولا از یه جزیره دوربین مربعی شکل استفاده کرده که دوربین دوگانه گوشی رو به صورت عمودی در خودش جا داده است. دو تا فلش LED، یه میکروفون و یه سری نوشته مربوط به لنز اصلی مثل 50MP و مشخصات دیگه دوربین در اینجا دیده میشود. وسط پنل پشتی هم لوگو M معروف موتورولا قرار گرفته است.
بررسی صفحه نمایش
از پنل OLED با ابعاد ۶٫۵۵ بهره میبرد. این پنل از نرخ نوسازی ۱۴۴ هرتزی و ویدیوهایی با استاندارد HDR10+ پشتیبانی میکند و با رزولوشن FHD+، تراکم بسیار خوبِ ۴۰۲ پیکسلبراینچ را برای نمایش شفاف و پروضوح تصاویر و متون ارائه میدهد.
از قابلیت +HDR10 پشتیبانی میکند اما ممکن است داخل بعضی فرمت ها و ویدیوها یه مقداری در صحنه های تاریک خیلی تصویر تاریک تری به شما نمایش بدهد.
از رفرش ریت هوشمند استفاده شده که میتواند با توجه به استفاده ای که از گوشی دارید بین اعداد 60، 90، 120 و 144 هرتز سوییچ کنه. خیلی سریع این عمل رو انجام میده و شما خیلی متوجه این جابجایی نمیشید. البته 144 هرتزی تقریبا فقط یک عدده و برنامه ها و بازی های زیادی از این رفرش ریت پشتیبانی نمیکنند. تاچ سمپلینگ 360 هرتزی داره که میتونه تا حدودی باعث بشود تجربه کار و پاسخدهی به دستورات شما سریعتر بشود.
در محیط های پر نور و روشن میتواند تا حدود 520 نیت در حالت دستی و تا 1100 نیت در حالت خودکار افزایش پیدا کند و به نسبت گوشی های هم رده، نمایشگر روشن و جذابی دارد.
حسگر اثر انگشت اپتیکال روی صفحه نمایش قرار داره که سرعت و دقت مناسبی دارد.
بررسی باتری
موتورولا از یه باتری 4400 میلی آمپر ساعتی برای گوشی اج 40 استفاده کرده که در استفاده معمولی رو به سبک میتونه حدود یک روز به شما شارژدهی کند.
موتورولا یه آداپتور 68 واتی داخل پک محصول قرار داده که پورت تایپ سی PD داره و یه نکته مثبتی برای این گوشی به حساب میاد.
از قابلیت شارژ وایرلس 15 واتی هم پشتیبانی میکنه تا دستتون برای شارژ این گوشی بازتر باشه. در مجموع با یه گوشی ظریف و سبک طرفیم که شارژدهی معمولی دارد اما سرعت شارژ به نسبت قیمت و رقبا خوبه اما در کل بخش باتری جزو نقاط قوت این گوشی به حساب نمیاد.
بررسی عملکرد دوربین گوشی موتورولا Edge 40
Edge 40 خیلی دوربین خاص و خفنی ندارد و فقط از دو سنسور 50 مگاپیکسلی اصلی و 13 مگاپیکسلی اولترا واید استفاده میکند و خبری از لنزهای بدون کاربرد تشخیص عمق و یا ماکرو نیست. جلوی گوشی هم یه سنسور 32 مگاپیکسلی برای دوربین سلفی در نظر گرفته شده است. عکس های لنز اصلی به صورت پیش فرض 12.5 مگاپیکسلی ثبت میشن که جزئیات مناسبی در این عکس ها دیده میشه و نویز خاصی ندارند اما یه مقداری جزئیات مصنوعی در عکس های دیده میشود. دینامیک رنج عملکرد مناسبی داره و حتی در شرایط نامناسب هم عکس هایی با رنگ مناسب و نسبتا طبیعی ثبت میکنه. موقع عکاسی در شب حالت نایت مود به صورت خودکار روشن میشه که باعث میشه عکس ها دینامیک رنج عالی، سایه های مناسب و وایت بالانس خوبی داشته باشند. جزئیات مناسبه و نویز خاصی در عکس ها دیده نمیشود.پ
دوربین اولتراواید هم حسگر ۱۳ مگاپیکسلی مدل SK Hynix HI1336 با ابعاد 1/3.0 اینچ و پیکسل ۱٫۱۲ میکرومتری دارد. دوربین اولتراواید از فوکوس خودکار نیز پشتیبانی میکند و بههمین جهت میتواند عکسهای نمای نزدیک یا همان ماکرو نیز به ثبت برساند.
بررسی سخت افزاری
تراشهی دیمنسیتی ۸۰۲۰ با لیتوگرافی ۶ نانومتری TSMC تولید میشود، از ترکیب ۴ هستهی ۲٫۶ گیگاهرتزی Cortex-A78 و ۴ هستهی ۲٫۰ گیگاهرتزی Cortex-A55 بهعنوان پردازندهی مرکزی (CPU) استفاده میکند و برای پردازشهای گرافیکی به پردازندهی ۹ هستهای Mali-G77 اتکا دارد.
موتورولا Edge 40 در دو نسخهی ۱۲۸ | ۸ و ۲۵۶ | ۸ بهفروش میرسد و امکان افزایش حافظهی ذخیرهسازی نیز برای آن فراهم نیست. حافظهی ذخیرهسازی اج ۴۰ از نوع UFS 3.1 است و به همین جهت انتظار داریم سرعت خواندن و نوشتن مناسبی را شاهد باشیم. همانطور که در جدول مشاهده میکنید، سرعت خواندن و نوشتن موتورولا اج ۴۰ از بسیاری از رقبا پیشی گرفته و با اختلاف اندک پشت سر پوکو F5 قرار میگیرد.
در استفادهی روزمره موتورولا اج ۴۰ بسیار روان عمل میکند و گوشی به سرعت وارد برنامههای مختلف میشود. در محیط رابط کاربری کُندی خاصی دیده نمیشود.
اج ۴۰ در پردازشهای گرافیکی نیز برتری خود را بر گوشیهای ریلمی و سامسونگ حفظ میکند؛ اما در برابر پوکو F5 باز هم با فاصلهی ۴۴ درصدی از رقابت باز میماند.
جمع بندی
گوشی موتورولا اج 40 از لحاظ طراحی واقعا حرف ندارد و یه گوشی خوش ساخت و خوش دست با بدنه ظریف و وزن کم به مخاطب میدهد که امسال گواهی IP68 هم بهش اضافه شده تا دیگه هیچ باگ خاصی نداشته باشد. صفحه نمایش خمیده و با حاشیه بسیار کم و جزئیات بالا یکی دیگه از نقاط قوت این گوشیه که میتونه تجربه تماشای فیلم باشد.
رابط کاربری شبیه به اندروید خام تجربه بسیار روونی به شما میدهد که در کنار نکات مثبت گفته شده این گوشی رو به یه همراه بسیار خوب برای استفاده روزمره با عملکرد بدون لگ و باگ و سریع میکند. داشتن یه اسپیکر با صدای بلند و با کیفیت نقطه قوت اون حساب میشود.
باتری شارژدهی خیلی خوبی ندارد و ممکنه تا انتهای روز، به خصوص اگه خیلی استفاده سنگینی از گوشی کرده باشید، مثلا ویدیو یا عکس ادیت کنید و یا بازی کنید، نتونه شما رو همراهی بکند. داغ شدن نسبتا زیاد گوشی در استفاده های نسبتا سنگین هم میتونه باعث تجربه نسبتا بد از گوشی بشود.
پوکو اف 4 و سامسونگ a54 رقیب این گوشی هستند که اگر قصد خرید دارید میتونید به اون دو گوشی هم نگاه بیندازید.
مرسی از اینکه تا انتها با بررسی موبایل edge 40 همراه مسترمگ بودید.
عالی و ممنون از شما
زنده باشید