لپتاپ X515 ایسوس، به یکی از محبوبترین لپتاپهای ایسوس تبدیل شده و با توجه به قیمت ارزان و امکانات معقولش، مورد استقبال کاربران بسیار زیادی قرار گرفته است. در این مقاله قصد داریم به نقد و بررسی این لپتاپ محبوب بپردازیم.همراه ما با بررسی تخصصی لپ تاپ asus x515 باشید.
طراحی لپتاپ asus x515
یک لپتاپ ساده با بدنه پلاستیکی است. صفحهکلید آن با اندازه کامل با یک نامبر پد در سمت راست و تاچ پد آن در سمت چپ قرار دارد. حاشیههای صفحهنمایش در کنارهها و بالا نسبتا نازک و در پایین بسیار ضخیمتر هستند. ضخامت آنها در بخش پایینی نمایشگر بیشتر شده است. لوگوی ایسوس روی پنل پشتی نمایشگر و همچنین زیر پنل جلویی این لپتاپ به چشم میخورد.
در سمت چپ و پایین لپتاپ دریچههای خروجی هوا را تعبیه کردهاند و بلندگوها نیز در پایین قرار دارند. این لپتاپ در چهار رنگ موجود است: خاکستری، نقرهای شفاف، آبی طاووسی، و نقرهای معمولی.
همچنین پلاستیکی بودن آن به وزن سبک و حملونقل آسان آن کمک شایانی کرده است. روکش پلاستیکی این لپتاپ مقاومت خوبی در برابر خطوخش از خود نشان میدهد و از این بابت نیز هیچ مشکلی وجود ندارد. انعطافپذیری خوبی بین صفحهنمایش و پنل پایینی آن وجود دارد اما وقتی لپتاپ بسته است، این موضوع کمتر نمایان میشود.
ایسوس برای این لپتاپ از یک لولای نهچندان قدرتمند استفاده کرده که اگرچه محکم به نظر میرسد، اما هنگام تایپ کردن و بهخصوص هنگام استفاده از لپتاپ روی سطح ناهموار، نمایشگر آن تکان میخورد.
تنها یک اسلات حافظه درون این لپتاپ وجود دارد، بنابراین با وجود اینکه حافظهی رم این لپتاپ قابل تعویض است، فقط میتوانید آن را با رم تک کاناله جایگزین کنید. فضایی برای هارد ۲.۵ اینچی در این محصول وجود دارد، اما کابل نصب در جعبه گنجانده نشده است.
بررسی نمایشگر asus x515
نمایشگر این لپتاپ ۱۵.۶ اینچ اندازه دارد و تصاویر را با وضوح ۱۳۶۶ در ۷۶۸ پیکسل برای شما به نمایش میگذارد. نسبت تصویر در این لپتاپ ۱۶:۹ است و از تراکم پیکسلی ۱۰۰ پیکسل بر اینچ پشتیبانی میکند. حدود ۸۰ درصد از پنل جلویی این لپتاپ را نمایشگر از نوع TN احاطه کرده که در مجموع برای یک محصول در این رنج قیمتی، کیفیت مناسبی دارد. ایسوس برای سری X515 سه مدل نمایشگر شامل صفحهنمایش ۷۲۰p TN، صفحهنمایش ۱۰۸۰p TN و نمایشگر ۱۰۸۰p IPS را در دسترس قرار داده و اگر کیفیت نمایشگر لپتاپ برای شما بسیار مهم است، پیشنهاد میکنیم که از نمایشگر ۱۰۸۰p IPS در لپتاپ خود بهره ببرید، چراکه وضوح ۷۲۰p برای این اندازه صفحهنمایش بسیار کم است و پنلهای TN به طور کلی زاویه دید و بازتولید رنگ خیلی خوبی ندارند.
همانند اکثر لپتاپهای اقتصادی، لپتاپ ایسوس مدل X515ja نیز از رفرش ریت ۶۰ هرتز بدون پشتیبانی از VRR بهره میبرد. همچنین نمایشگر این محصول سرعت پاسخگویی بالایی ندارد و این یعنی برای بازی کردن یا مشاهده محتوای با حرکات سریع خیلی ایدهآل نیست. انتظار میرود که پنلهای ۱۰۸۰p نیز عملکرد مشابهی داشته باشند. صفحهنمایش لپتاپ X515ja، نسبت کنتراست ضعیفی دارد و در نتیجه رنگهای تیره در این لپتاپ چندان عمق نیستند و بیشتر به خاکستری متمایل میشوند. همچنین این نمایشگر از روشنایی معمولی بهره میبرد و در زیر نور شدید آفتاب نمیتوان با لپتاپ کار کرد. اما در عوض حداقل روشنایی آن بسیار خوب است و در محیطهای تاریک چشم کاربران را اذیت نمیکند.پوشش رنگی کامل sRGB که معمولاً در بسیاری از لپتاپهای اقتصادی دیده میشود، پشتیبانی نمیکند.
اما ناگفته نماند که زاویه دید این صفحه نمایش به شدت زیاد افتضاح است و فقط از روبه رو امکان تماشای محتوا را دارد.
ترک پد asus x515
صفحهکلید این لپتاپ ایسوس بسیار نرم است و تایپ کردن با آن حس بسیار خوبی را به کاربران منتقل میکند. کلیدهای این لپتاپ ثابت هستند و فاصلهی مناسبی با یک دیگر دارند، همین عامل موجب میشود تا کاربران هنگام تایپ کردن سرعت عمل بیشتری داشته باشند. این لپتاپ برای افرادی که به صدای کیبورد حساسیت دارند نیز بسیار مناسب است، چراکه کیبورد این محصول صدای بسیار کمی هنگام استفاده از خود تولید میکند. از آن جا که این محصول در رده محصولات اقتصادی قرار میگیرد، بنابراین خبری از نور پسزمینه کیبورد در آن نیست.
تاچپد این لپتاپ از پلاستیک باکیفیت ساخته شده، عملکرد قابل قبولی دارد و گاهی اوقات اقداماتی مانند کشیدن، رها کردن یا انجام دابل کلیک باید با فشار بیشتری صورت بگیرد تا اجرا شوند. همچنین باید اشاره کنیم که مکانیسم کلیک فقط در نیمهی پایینی تاچپد کار میکند. ایسوس دو اسپیکر را روی بدنهی این لپتاپ تعبیه کرده که کیفیت صدای خوبی دارند، اما در حجم صدای خیلی بلند نویز زیادی شنیده میشود.
پورت های
asus x515
ایسوس در این لپتاپ پورتهای متعددی را تعبیه کرده تا کاربران از این بابت مشکلی نداشته باشند. پورت USB-A این لپتاپ که در سمت چپ بدنهی آن قرار گرفته، از استاندارد USB 3.2 Gen 1 (حداکثر سرعت انتقال داده ۵ گیگابیت در ثانیه) پشتیبانی میکند، اما دو درگاه USB سمت راست این محصول صرفاً از فناوری USB 2.0 (تا ۴۸۰ مگابیت بر ثانیه) بهره میبرند. پورت USB-C نیز از نوع USB 3.2 Gen 1 است و شما فقط میتوانید از آن برای انتقال داده استفاده کنید و این یعنی امکان شارژ کردن دستگاه و یا بهره بردن از آن به عنوان خروجی ویدیو وجود ندارد. قفل امنیتی درگاه کنزینگتون نیز در سمت راست بدنهی این محصول به چشم میخورد.
بررسی سخت افزار لپ تاپ ause x515
ایسوس مدل X515ja، پردازندهی ۱۰۰۵G1 سری Core i3 شرکت اینتل است که برای لپتاپهای باریک و سبک طراحی شده و مصرف انرژی بسیار بهینهای دارد. این پردازندهی کممصرف میتواند کارهای سادهای مانند گشتن در اینترنت، پخش ویدیو و سایر کارهای روزانه نظیر تایپ کردن متن را به خوبی انجام دهد. اما، برای کارهای سنگین مانند ویرایش ویدیو یا رندرینگ سهبعدی به اندازه کافی قدرتمند نیست.
بنابراین اگر هدف شما از خرید لپتاپ انجام بازیها و اجرای برنامههای سنگین است، میتوانید مدل X515 ایسوس را با پردازندهی ۱۰۳۵G1 سری core i5 و یا ۱۰۶۵G7 سری core i7 اینتل خریداری کنید که تعداد هستههای بیشتری نسبت به مدل ۱۰۰۵G1 سری Core i3 دارند. پردازندهی ۱۰۶۵G7 سری core i7 روی کاغذ سریعتر از ۱۰۳۵G1 سری core i5 است، اما از لحاظ عملکردی تفاوت آنها به دلیل محدودیتهای حرارتی چندان محسوس نیست.
مدل X515ja ایسوس از گرافیک یکپارچه Iris X Graphics بهره میبرد، در حالی مدل core i7 این لپتاپ مجهز به گرافیک Iris Plus است. باید اشاره کنیم که اگرچه گرافیک Iris Plus اینتل در i7 عملکرد بهتری نسبت به گرافیک Iris X اینتل دارد، اما هیچ یک از آنها برای انجام کارهای سنگین گرافیکی مانند بازی یا ادیت ویدیو ایدهآل نیستند. شما همچنین میتوانید از کارتهای گرافیک GeForce MX130 و MX330 انویدیا با ۲ گیگابایت GDDR5 در این لپتاپ استفاده کنید. این کارتهای گرافیک عملکرد بسیار بهتری نسبت به گرافیکهای یکپارچه اینتل دارند، اما باز هم برای ارائه تجربهی گیمینگ روان مناسب نیستند.
کاربران قادرند برای این محصول از ۴ یا ۸ گیگابایت حافظهی رم بهره ببرند. طبیعتاً حافظهی رم ۸ گیگابایتی سرعت و عملکرد بهتری را نسبت به حافظهی رم ۵ به شما ارائه میدهد. در مورد حافظهی داخلی نیز باید اشاره کنیم که ایسوس دست کاربران را حسابی باز گذاشته است. شما میتوانید این لپتاپ را با یک SSD، یک هارد دیسک فیزیکی SATA، ترکیبی از هر دو یا یک SSD با حافظه Intel Optane پیکربندی کنید. از آن جا که نصب سیستمعامل بر روی هارد دیسک فیزیکی به طور قابل توجهی بر عملکرد و اجرا برنامهها تأثیر مثبتی میگذارد، بنابراین توصیه میشود که مدل SSDدار این لپتاپ را خریداری نمایید.
این محصول در تست تک هستهای بسیار موفق ظاهر شده، اما در تست چند هستهای به دلیل تعداد هستهها و رشتههای محدود آن، خیلی خوب عمل نکرده است. این موضوع را اینطور میتوان تفسیر کرد که این لپتاپ به خوبی میتواند از پس انجام کارهای ساده نظیر گشتن در اینترنت، پخش ویدیو و تایپ متن بر بیاید، اما در انجام کاری سنگینتر مانند رندرینگ سهبعدی مشکل دارد.
عملکرد باتری
یک باتری ۳۷ وات ساعتی به عنوان منبع تغذیهی این لپتاپ اقتصادی ایسوس در نظر گرفته شده که شارژدهی نسبتاً قابل قبولی را به کاربران ارائه میدهد. عمر باتری این لپتاپ حدود ۶ ساعت است و شارژ شدن مجدد آن نیز به حدود ۲ ساعت زمان نیاز دارد. در تستهای صورت گرفته مشخص شد که ایسوس مدل X515ja با یک بار شارژ کامل قادر است در حدود ۳.۵ ساعت پخش ویدیو، حدود ۶ ساعت اینترنتگردی جوابگو است.
جمع بندی;ارزش خرید دارد؟
اگر دانشجو هستید یا تریدر این لپ تاپ انتخاب خوبی است.همون طور که دیدید این کانفینگ مخصوص وبگردی نوشتن مقاله یا برنامه نویسی سبک است و اصلا به درد کارهای گرافیکی نمیخورد.البته واضح است که با بودجه زیر 20 میلیون تومان انتخاب های زیاد وقوی نمیشه داشت.
ایا شما این لپ تاپ رو خریداری میکنید؟
مرسی از اینکه تا انتها با بررسی تخصصی لپ تاپ asus x515 همراه تیم مسترمگ بودید.